Roglic de beste in oudste wielerkoers Milaan-Turijn

Primoz Roglic heeft op indrukwekkende wijze de overwinning gegrepen in Milaan-Turijn. Op de slotklim in de oudste wielerwedstrijd op de UCI-kalender was de Sloveen duidelijk de beste. Hij won voor Adam Yates. Joao Almeida legde beslag op de derde plaats, vlak voor Tadej Pogacar.

Milaan-Turijn is voor de klimmers de laatste voorbereidingswedstrijd op de Ronde van Lombardije en de oudste wielerwedstrijd kon rekenen op een indrukwekkend deelnemersveld, met onder meer de Slovenen Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Ook wereldkampioen Julian Alaphilippe stond aan de start.

Op iets meer dan vijftig kilometer van de streep werden de vroege vluchters ingerekend door het eerste deel van het peloton en kon de finale in Milaan-Turijn beginnen. Op de eerste van de twee beklimmingen van de Superga, een klim van 5 kilometer trok Mauri Vansevenant ten aanval. De Belg reed even aan de leiding, maar bij de tweede beklimming van de Superga was hij alweer ingelopen.

Adam Yates trok op de slothelling hard door en alleen Roglic, Pogacar, Joao Almeida, Michael Woods en Alejandro Valverde kon de renner van Ineos volgen. Bij een nieuwe versnelling van Yates moest Woods samen met Valverde passen. Na nog een versnelling van de Engelsman leek hij weg te rijden, maar het was Roglic die het gat weer snel dicht reed.

Het was duidelijk dat het tussen Yates en Roglic ging voor de overwinning. Yates probeerde het in de laatste kilometer, maar op de zware klim was er weinig te doen aan Roglic en reed naar zijn twee overwinning deze week. Eerder won de Sloveense kopman van Jumbo-Visma ook de Giro dell'Emilia.