'Red Bull probeert bij elk incident Lewis de schuld te geven'

Mercedes F1 is er niet van gediend als Lewis Hamilton de schuld van de botsing met Max Verstappen bij de Grand Prix van Italië in de schoenen geschoven krijgt. Volgens engineering director Andrew Shovlin is Red Bull Racing bezig om bij elk incident de schuld in de schoenen van Hamilton te schuiven. De top van Red Bull Racing heeft echt al aangegeven de crash in Monza als een race-incident te beschouwen.

"Wij hadden uiteraard zeer sterk het gevoel dat Lewis absoluut niets fout had gedaan, en dat Max voornamelijk schuldig was. Als je kijkt naar het feit dat zelfs Helmut en Christian niet probeerden om Lewis te beschuldigen, voelt dat alsof zij wisten dat Max fout zat. Ze proberen namelijk om bij iedere mogelijkheid de schuld in de schoenen van Lewis te schuiven", aldus Shovlin, zo lezen we op Motorsport.com.

"Ik denk dat dit Lewis de overwinning, en zeker de tweede plaats, gekost heeft. Met een competitieve wagen is het altijd relatief gemakkelijk om die drie plaatsen goed te maken. Maar dat is nu geweest. We moeten in Rusland een goed weekend neerzetten. Daar zou onze wagen competitief moeten zijn. We hebben echter al een tijdje rommelige races meegemaakt. Het team moet zich niet laten afleiden en focussen op de prestaties waarvan we weten dat we ze kunnen neerzetten. Dat is ook nodig om deze titels te winnen", zo vulde de Mercedes-engineer aan.

Red Bull Racing topmannen Helmut Marko en Christian Horner gaven eerder al aan het incident af te doen als een race-incident. "Ik heb er nogmaals naar gekeken. Naar mijn mening had Max wat meer ruimte moeten krijgen in bocht 2. Lewis gaf hem voldoende ruimte in bocht 1 maar hij had in bocht 2 wat meer ruimte kunnen laten. Hij zal het precies andersom zien. Maar objectief gezien is het een race-incident", aldus Horner.