Van der Poel wint bij rentree in wielerpeloton Antwerp Port Epic

Mathieu van der Poel heeft zijn rentree in het wielerpeloton gevierd met een overwinning in de Antwerp Port Epic. De Nederlandse hoop voor het WK wielrennen won voor Taco van der Hoorn.

Van der Poel maakte zondag zijn eerste wedstrijdkilometers sinds zijn zware val tijdens de olympische mountainbikewedstrijd. Daarin kwam hij ten val en moest hij opgeven. Daarna werd zijn rentree in het wielerpeloton uitgesteld vanwege rugproblemen en was het even nog de vraag of dit seizoen nog in actie zou komen, maar zondag stond de Nederlander aan de start in de Antwerp Port Epic.

Voor Van der Poel was het een test of zijn rug het zou houden met het oog op het WK wielrennen, dat over twee weken staat gepland. De Nederlander zorgde op de onverharde stroken voor de aanval en op 25 kilometer reed hij samen met Van der Hoorn weg uit de groep van de favorieten.

De twee Nederlanders zouden gaan uitmaken wie er met de winst ervandoor ging en ging naar Van der Poel. De renner van Alpecin-Fenix won makkelijk het sprintje voor zijn landgenoot. Kleine troost voor Van der Hoorn is dat hij zeer waarschijnlijk samen met Van der Poel naar het WK mag.