Eerste Formule 2-podium voor Viscaal

De tweede Formule 2-race op het circuit van Monza heeft Nederlands succes opgeleverd. Bent Viscaal pakte zijn eerste podiumplek in de klasse onder de Formule 1.

Race twee begon met de omgekeerde top-10 van de eerste race en dus stond David Beckmann wederom op poleposition, dit keer naast Jehan Daruvala en voor Jüri Vips en Bent Viscaal - Richard Verschoor vertrok vanaf de zeventiende plek.

Ook nu verloor Beckmann bij de start de leiding, dit keer aan Daruvala, terwijl Viscaal voorbij ging aan Vips en plek drie pakte. Voorin gebeurde in de ronden daarna weinig, tot Robert Shwartzman halverwege langs Vips naar plek vier ging.

Met drie ronden te gaan maakte Beckmann in de eerste bocht een fout, waardoor Viscaal de tweede positie van hem over kon nemen. De Duitser moest volle bak knokken om zijn derde plek te behouden en dat lukte niet: Shwartzman ging er voorbij, net als Liam Lawson.

Daruvala kwam geen seconde meer in de problemen, Viscaal's tweede plek kende ook geen bedreiging meer, het eerste F2-podium voor de Nederlander. Shwartzman completeerde het podium, voor Lawson, Beckmann en Vips, Verschoor finishte als veertiende.