Jonge Pourchaire wint F2-race in Monza, Viscaal 7e

Op het circuit van Monza heeft de eerste van drie races in de Formule 2 genoeg actie opgeleverd. Vanaf de eerste tot en met de laatste ronde werd er geknokt, waarbij het niet altijd even goed ging.

De race ging van start met David Beckmann op poleposition, Jüri Vips naast hem en Dan Ticktum met Theo Pourchaire op de tweede rij - Bent Viscaal en Richard Verschoor vertrokken vanaf de achttiende en twintigste positie.

Vips pakte bij de start de leiding over van Beckmann, Pourchaire en Ticktum duelleerden en dat ging na één ronde fout: Ticktum ging in de eerste bocht in de rondte na een tik van Felipe Drugovich en de safety car kwam de baan op.

Niet lang na de herstart ging het opnieuw fout en dit keer was Drugovich zelf de sjaak: hij gleed bij het uitkomen van de Variante Ascari de grindbak in. Zhou Guanyu reed ondertussen achter Pourchaire op de vierde plek, voor Lirim Zendeli en Robert Shwartzman.

Beckmann verremde zich halverwege bij de eerste bocht en ging rechtdoor, waardoor Pourchaire hem kon passeren. Een spin van Roy Nissany bij het uitkomen van de Ascari zorgde voor een nieuwe safety car-situatie, de lekker rijdende Verschoor kwam ondertussen met een probleem binnen.

Kort na de volgende herstart ging Pourchaire voorbij Vips, die Zhou gelijk in zijn nek had hijgen. Na een paar ronden dwong hem dat in de fout in de eerste bocht, waardoor niet alleen Zhou, maar ook Shwartzman, Christian Lundgaard en Oscar Piastri langszij konden komen.

Pourchaire's tweede overwinning van het jaar kwam niet meer in gevaar, hij won ruim voor Zhou. Shwartzman finishte als derde, maar had een tijdstraf van vijf seconden wegens een te stevige actie bij de start, en dus werd Lundgaard derde, voor Piastri, Liam Lawson en Schwartzman, die nog net voor de sterk rijdende Viscaal bleef. Vips finishte 'slechts' als achtste.