Auto waarin rapper Tupac in 1996 werd vermoord is te koop voor 1,4 miljoen

De BMW waarin Tupac Shakur (25) in 1996 werd neergeschoten in Las Vegas staat voor een flink bedrag te koop. De verkoper, Celebrity Cars Las Vegas, wil zo’n 1,7 miljoen dollar (ruim 1,4 miljoen euro) zien voor de auto waarin de rapper onder vuur werd genomen. De schietpartij werd Tupac fataal. Meer hierover bij het AD.

Hoewel er uitgebreid is gespeculeerd over wie verantwoordelijk is voor de moord op Tupac Shakur en namen zijn genoemd van mogelijke verdachten die de trekker zouden hebben overgehaald, is de zaak technisch gezien al tientallen jaren onopgelost.

Het voertuig is in de originele staat hersteld, dus er zijn geen kogelgaten en dergelijke meer aanwezig, en de vraagprijs is $1,7 miljoen. Potentiële kopers kunnen de auto zelf bekijken in de showroom van Celebrity Cars Las Vegas en toevallig is dat niet ver is van de locatie waar de schietpartij in 1996 plaatsvond.

In 2017 werd dit voertuig op een veiling aangeboden voor een vraagprijs van $1,5 miljoen. Begin 2020 steeg de vraagprijs naar $1,7 miljoen. Het is onduidelijk of het voertuig sindsdien meerdere eigenaren heeft gehad of niet verkocht is op de vorige veiling.