Jakobsen boekt in Ronde van WalloniŽ eerste zege sinds zwaar ongeval in Polen

Fabio Jakobsen heeft zijn eerste zege geboekt sinds zijn zware valpartij in de Ronde van Polen van vorig jaar. De Nederlander van Deceuninck-Quick Step was tijdens de tweede etappe van de Ronde van Wallonië de beste in een massasprint op Circuit Zolder. Dylan Groenewegen, die de val in Polen de veroorzaakte won dinsdag de eerste rit in de Ronde van Wallonië.

Normaal gesproken zou de tweede rit in de Ronde van Wallonië niet verreden worden vanwege de overstromingen, maar de organisatie vond een alternatief op het circuit van Zolder. De renners moesten dertig rondes afleggen op het autocircuit.

Op het autocircuit kregen we een kopgroep, maar door de controle in het peloton door de sprintersploegen werd al duidelijk dat we op het circuit van Zolder een nieuwe massasprint kregen. In die sprint was Jakobsen de snelste. Bijna één jaar geleden na zijn zware valpartij mocht de jonge Nederlander eindelijk weer zijn handen omhoog steken in een koers. Hij won voor Fernando Gaviria en Amaury Capiot.