Barty en Pliskova naar Wimbledon-finale

Tennissters Ashleigh Barty en Karolina Pliskova hebben zich geplaatst voor de finale op Wimbledon. Op het Londense heilige gras plaatsten de Australische nummer één van de wereld en de Tsjechische nummer acht van de plaatsingslijst zich voor de eindstrijd.

Barty haalde nooit eerder de finale en nam het op tegen de als 25e geplaatste Duitse Angelique Kerber, de winnares van 2018. Een vroege break was genoeg om de eerste set te winnen, waarna Barty in set twee juist een vroege break ongedaan moest maken. Dat lukte en in de tiebreak was ze oppermachtig: 6-3, 7-6 (3).

Pliskova nam het op tegen de als tweede geplaatste Wit-Russische Aryna Sabalenka, die nog nooit eerder een Grand Slam-finale haalde. Pliskova liet in set één vier breakkansen liggen om op 6-5 te komen, waarna ze haar service uit handen gaf en op achterstand kwam, maar een break op 2-2 in set twee was genoeg om de stand gelijk te trekken.

In de derde en beslissende set plaatste Pliskova gelijk in de eerste servicegame van Sabalenka een break en vervolgens kwam de Tsjechische geen moment meer in de problemen: 5-7, 6-4, 6-4 en haar tweede Grand Slam-finale - na de US Open 2016 - was een feit.