Zeiknatte zeges voor mountainbikers Lecomte en FlŁckiger

De World Cup mountainbiken streek deze week neer in het Franse Les Gets, waar op zondag de crosscountrywedstrijden werden verreden. Dat gebeurde in drijfnatte omstandigheden, vooral de wedstrijd bij de mannen was echt gruwelijk nat.

De vrouwen openden de dag en wat de winst betreft was het beeld precies hetzelfde als in de eerste drie wedstrijden van het jaar: de jonge Loana Lecomte ging er vroeg vandoor en de Française sloeg een onoverbrugbaar gat, ook al probeerde Jenny Rissveds het nog even.

De Zweedse olympisch kampioene, helemaal terug uit een zware depressie, ging vroeg onderuit, maar knokte zich terug en passeerde de Australische Rebecca McConnell en de Franse wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot. Rissveds reed vervolgens naar de tweede plek, voor de jonge Britse Evie Richards, die Ferrand-Prevot en McConnell nog passeerde.

Anne Tauber finishte op 2:27 minuten van Lecomte als zesde, Ceylin del Carmen Alvarado werd 26e, Lotte Koopmans 38e, Sophie von Berswordt 46e en Anne Terpstra haalde de finish niet.

Bij de mannen ontstond vroeg een kopgroep waar Mathias Flückiger uit vertrok. Niemand kon de Zwitser volgen en na de shorttrackwinst van vrijdag boekte hij een tweede zege - zijn tweede opeenvolgende perfecte World Cup-weekeinde.

Ondrej Cink reed een sterke koers en liet de rest achter zich, hoewel hij Flückiger niet meer bij kon halen. De Tsjech finishte als tweede, voor de Fransman Jordan Sarrou, die de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly klopte. Milan Vader werd elfde, David Nordemann zestigste.