Cavendish pakt 32e ritwinst in Tour

De zesde etappe in de Tour de France is gewonnen door Mark Cavendish. Na 161 kilometer koersen tussen Tours en Châteauroux was de Brit de snelste in de massasprint. Mathieu van der Poel behield de gele leiderstrui.

Toms Skujins, Kasper Asgreen, Nils Politt, Jonas Rickaert, Greg van Avermaet, Søren Kragh Andersen, Thomas De Gendt en Georg Zimmermann reden weg uit het peloton. Vooralsnog kregen ze niet de zegen van het peloton en ook in de kopgroep zelf was het onrustig. Hun maximale voorsprong was 50 tellen. Daarna werden ze allemaal op Van Avermaet na weer gegrepen door het peloton. De Belg kreeg gezelschap van Roger Kluge. Dat duo kreeg wel meer ruimte maar niet veel.

Het peloton liet de twee geruime tijd een beetje rondspartelen voordat ze werden teruggepakt. De sprinterstreinen werden al wel gevormd. 2,5 kilometer voor de streep werden Van Avermaet en Kluge weer ingerekend. Het zou dus weer uitlopen op een massasprint. De sprinters werden gelanceerd en het was wederom Cavendish die zijn 32e ritoverwinning in de Tour pakte. De Brit bleef Philipsen en Bouhanni voor. Het was ook de plek waar hij dertien jaar geleden zijn eerste ritoverwinning in de Tour pakte.