Drie doden en 15 gewonden bij steekincident in WŘrzburg

In het centrum van Würzburg heeft een steekpartij plaatsgevonden. Volgens BR informatie werden drie mensen gedood en ongeveer 15 gewond, zes van hen zijn er ernstig aan toe. De vermoedelijke dader was in psychiatrische behandeling.

Volgens informatie van BR-verslaggever Alexander von Ammon viel een man in de buurt van het centrale Würzburg Barbarossa-plein verschillende mensen aan met een mes. Meerdere voorbijgangers probeerden de man tegen te houden. Von Ammon sprak over dramatische taferelen. De dader werd tegengehouden door een politieschot in zijn been toen hij zich in een klein zijstraatje begaf terwijl hij werd achternagezeten door een aantal mensen die de dader probeerden uit te schakelen.

Volgens informatie van BR is de vermoedelijke dader een 24-jarige afgewezen asielzoeker uit Somalië, woonachtig in Würzburg.

De politie is nog steeds met een groot aantal agenten ter plaatse en gedeelten in het stadscentrum zijn nog steeds afgezet. Waarom de man voorbijgangers aanviel, is nog onduidelijk. Volgens informatie van BR-verslaggever von Ammon werden de mesaanvallen voorafgegaan door een ruzie en een aanval op een vrouw. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor een terroristische aanslag. De dader zou geestesziek zijn.

Op twitter zijn filmpjes te zien dat de man met een kapmes loopt te zwaaien terwijl omstanders hem proberen te overmannen.