Varta gaat batterijen leveren aan Porsche

Met de zogenaamde V4Drive-accu produceert Varta een ultra high-performance auto-accu die binnen enkele minuten kan worden opgeladen. De ronde accu gaat worden gebruikt in Porsche-modellen.

De batterijfabrikant Varta gaat in de toekomst de sportwagenfabrikant Porsche van high-performance batterijen voorzien. Dat meldt het Handelsblatt. Volgens de krant vertelde Porsche dat de VW-dochteronderneming zou kunnen samenwerken met twee of meer batterijleveranciers, afhankelijk van de kenmerken van verschillende voertuigen of ontwikkelingsprojecten. Er zou worden gekeken van welke partner de beste expertise heeft voor een bepaald project. Met welke partners welke projecten gerealiseerd zouden worden, zou Porsche tijdig bekend maken.

Volgens "Handelsblatt" zou de zogenaamde V4Drive-batterij van Varta gebruikt kunnen worden in het Taycan-model of de iconische 911-sportwagen. Varta maakte in het voorjaar bekend cellen voor elektromobiliteit te willen gaan produceren. Het nieuwe product met de naam V4Drive zou tegen het einde van het jaar op een proeflijn moeten worden geproduceerd op het hoofdkantoor van het bedrijf in Ellwangen. De lithium-ion ronde cel kan in slechts zes minuten volledig worden opgeladen en zou zelfs bij extreem lage temperaturen efficiënt moeten zijn

Porsche maakte zondag bekend dat het hoogwaardige batterijcellen voor elektrische auto's zou gaan ontwikkelen en produceren. De sportwagenfabrikant gaat een joint venture aan met de celspecialist Customcells uit Itzehoe en Tübingen. Volgens eigen verklaringen investeert de VW-dochter een hoog dubbelcijferig miljoenbedrag in de nieuwe Cellforce Group voor een meerderheidsbelang van ruim 80 procent.