Gardner oppermachtig in saaie Moto2-race, puntjes Bendsneyder

Op de Sachsenring is zondag de Grand Prix van Duitsland in de Moto2 verreden. Dat werd bepaald geen spektakelstuk, maar het leverde de kampioenschapsleider wel weer een overwinning op.

De eerste startrij werd gevormd door KTM-teamgenoten Raul Fernandez en Remy Gardner, met Fabio Di Giannantonio tussen hen in op de tweede plek - Bo Bendsneyder startte als negende. Fernandez en Gardner sloegen al snel gezamenlijk een gaatje naar de rest, Xavi Vierge, Marco Bezzecchi, Di Giannantonio en Aron Canet volgden.

Al snel ging het voorin toch fout: Fernandez moest wellicht iets te hard pushen om Gardner bij te houden en schoof onderuit. Op ruime afstand reed Canet zich naar de tweede plek, met Bezzecchi, Vierge, Di Giannantonio en Jorge Navarro in zijn kielzog - Bendsneyder had het moeilijk en viel terug naar de dertiende positie.

Gardner's overwinning, zijn derde op rij, kwam geen seconde in gevaar. Canet reed ook onbedreigd naar plek twee, Bezzecchi completeerde het podium en Bendsneyder schoof door een paar valpartijen in de slotfase nog op naar plek dertien. Barry Baltus zat daar één positie achter, de eerste puntjes voor de piepjonge Belg.