EK: Engeland verslaat vice-wereldkampioen KroatiŽ

Engeland heeft zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal winnend weten af te sluiten. In Londen werd vice-wereldkampioen Kroatië met 1-0 verslagen.

In de zesde minuut een grote kans voor Engeland. Het afstandsschot van Foden richting de verste hoek raakte echter de paal. De Engelsen begonnen veel sterker dan de Kroaten die de bal amper in de ploeg kunnen houden. Na het sterke begin van de Engelsen kon Kroatië even op adem komen, al bleef Engeland de betere ploeg.

Naarmate de eerste helft vorderde werden de Kroaten sterker en begonnen Engeland wat meer onder druk te zetten. Echt grote kansen leverde het echter niet op en ook het spel van Engeland werd minder. De ruststand was dan ook 0-0.

Kroatië kwam wat beter uit de kleedkamer en ze probeerde het intiatief te nemen en het tempo uit de wedstrijd te halen. In de 56e minuut kwamen de Engelsen op voorsprong. Raheem Sterling schoot de bal op aangeven van Phillips voorbij keeper Livakovic in het doel. De Engelsen leken na het doelpunt weer wakker te worden. Ze was er kans voor Kane via Mount maar Kane schoot de bal over. Niet lang daarna ging een vrije trap van Mount net over het Kroatische doel.

Kroatië had wel meer de bal in het vervolg, maar ze konden maar weinig kansen creëren. De wedstrijd ging daarna als een nachtkaars uit en gescood werd er ook niet meer.