Gardner wint Moto2-race Barcelona, Bendsneyder 6e

De Grand Prix van Catalonië in de Moto2 heeft voor Bo Bendsneyder een mooi resultaat opgeleverd. De Nederlander zakte in de slotfase wat weg, maar werd uiteindelijk fraai zesde op het circuit van Barcelona.

Ajo KTM-teamgenoten Remy Gardner en Raul Fernandez vertrokken vanaf de eerste rij, met niemand minder dan Bo Bendsneyder naast zich. De beste start was voor Garner, terwijl Bendsneyder stevig duelleerde om de tweede plek van Raul Fernandez, met Xavi Vierge en Augusto Fernandez daar weer achter.

Gardner en Raul Fernandez reden langzaam een klein beetje weg bij Bendsneyder, die na een ronde of tien vergezeld werd door Vierge. Acht ronden voor het einde opende Fernandez voorin de aanval op zijn teamgenoot, met succes, terwijl Bendsneyder ronde na ronde verdedigde tegen de aanvallende Vierge.

Met zeven ronden te gaan wist Vierge eindelijk langs Bendsneyder te komen en niet veel later volgde ook Marco Bezzecchi. Gardner sloeg ondertussen weer terug en pakt ede leiding, terwijl Ai Ogura vanaf plek zeven onderuit schoof. Bendsneyder verloor de aansluiting bij Vierge en Bezzecchi en moest oppassen voor Augusto Fernandez.

Nog iets verder naar achteren ging het fout voor Hector Garzo en Fabio di Giannantonio, die helemaal naar links sneed en aangetikt werd door Garzo, die geen kant op kon. Bendsneyder was ondertussen ook zijn vijfde plek kwijt, Augusto Fernandez was langszij gekomen en Sam Lowes was de volgende die het nog wilde proberen.

De winst was uiteindelijk overtuigend voor Gardner, die Raul Fernandez achter zich liet. Vierge completeerde het podium, voor Bezzecchi, Augusto Fernandez en Bendsneyder, die zo een keurige zesde plek pakte.