Politie arresteert wegpiraat op dak van schuur na wilde achtervolging

De politie heeft zaterdag in Marum een verdachte gearresteerd na een 95 kilometer lange achtervolging. Tijdens de dollemansrit reed de bestuurder gemiddeld 189 kilometer per uur. Meer hierover in DvhN.

De politie Team Verkeer Midden-Nederland wilde de bestuurder in Lelystad aanhouden vanwege meerdere snelheidsovertredingen. Maar de chauffeur koos het hazenpad. Wat volgde was een achtervolging dwars door de Noordoostpolder, waarbij de politie Urk en politie Noord-Nederland assisteerden.

Uiteindelijk stopte de achtervolging in Marum, waar de verdachte het na een paar rondjes woonwijk op een rennen zetten. Met behulp van de lokale politie, en een goede getuige, kon de verdachte even later van het dak van een schuur gehaald worden. De verdachte bleek voor de 3e keer te rijden zonder rijbewijs en zijn schorsende voorwaarden te overtreden. De man mag zich verantwoorden aan de verkeersofficier voor de gepleegde verkeersovertredingen (o.a. gemiddeld 189 km/u over een afstand van bijna 95km!). Een filmpje van de achtervolging is hier op Instagram te zien.