NAC zet FC Volendam met gemak opzij en bereikt halve finale nacompetitie

NAC Breda heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finale van de nacompetitie. In de eerste ronde werd FC Volendam verslagen Het werd 4-1. Donderdag is de nummer 16 van de Eredivisie de volgende tegenstander. Dit is of FC Emmen of Willem II.

NAC nam direct het initiatief Het eerste kansje was een afstandsschot van Thom Haye, maar de grootste kans kwam na 25 minuten uit een corner. Mounir El Allouchi vond de vrijstaande Moïse Adiléhou, maar de verdediger schoot in kansrijke positie naast. Tien minuten later kwam de voorsprong alsnog. Robin Schouten vond met zijn voorzet Kaj de Rooij. De linksbuiten zorgde met een knappe volley voor de 1-0.

In de 53ste minuut maakte Adiléhou zijn misser uit de eerste helft meer dan goed. Hij stond opnieuw volledig vrij bij een hoekschop, nu schoot hij met links wel raak: 2-0. In de 65e minuut was de buit zo goed als binnen. Lewis Fiorini was het eindstation van een snelle omschakeling en tekende voor de 3-0.

Vlak voor tijtd deed Mulattieri wat terug namens Volendam, 3-1. De genadeklap werd uitgedeeld door invaller Michaël Maria: 4-1. In de laatste minuut stopte Olij nog een strafschop van Franco Antonucci. Zondag weet NAC wie donderdag de tegenstander wordt: FC Emmen of Willem II. De ploeg uit Drenthe bezet momenteel de 16de plek en speelt tegen het al gedegradeerde VVV-Venlo. Willem II heeft één puntje meer en speelt tegen Fortuna Sittard.