Yates grijpt de macht in Tour of the Alps

In de Tour of the Alps heeft Simon Yates de tweede etappe gewonnen. In een lastige etappe over 121 met meerdere beklimmingen reed hij iedereen uit het wiel en de Brit won met veertig seconden voorsprong. Yates is ook de nieuwe leider in de Italiaanse rittenkoers.

De tweede etappe in de Tour of the Alps was een korte rit over 121 kilometer, maar met vier lastige beklimmingen in de laatste zeventig kilometer konden de klimmers hun klimmersbenen tonen met het oog op de Ronde van Italië, die volgende maand van start gaat.

op de Kaunergrat-Piller Sattel, de voorlaatste klim van de dag, toonde Yates aan dat het met zijn vorm wel goed zit. In eerste instantie konden Pavel Sivakov, Nairo Quintana en Hugh Carthy de Engelsman nog volgen, maar niet veel later moesten ze passen bij Yates.

Yates had snel een voorsprong van driekwart minuut en zou die voorsprong niet meer kwijtspelen. Aan de finish had hij voorsprong van veertig seconden op Sivakov en daarmee boekte hij zijn eerste overwinning van het seizoen. In het algemeen klassement neemt hij de leiding over van Gianni Moscon.