Verschoor nét buiten F2-podium, Zhou is derde winnaar in drie races

De derde en laatste Formule 2-race van het openingsweekeinde van het jaar heeft nét geen podiumplek opgeleverd voor Richard Verschoor. De Nederlander, die vooralsnog alleen een contract voor dit weekeinde had, eindigde de hoofdrace als vierde.

In de laatste race van het weekeinde werd dan eindelijk de uitslag van de kwalificatie als startopstelling gebruikt, met Zhou Guanyu op pole en Christian Lundgaard naast hem. Felipe Drugovich en Dan Ticktum startten vanaf rij twee, Richard Verschoor en Jehan Daruvala vanaf de derde rij en Bent Viscaal stond op plek vijftien.

Verschoor kende een prima opening en schoof een plekje op, terwijl Lundgaard de leiding in handen pakte, voor Drugovich en Zhou. Robert Shwartzman tikte in het middenveld Roy Nissany en Lirim Zendeli eraf: beiden lagen eruit, Shwartzman kreeg een straf en de race werd enige tijd geneutraliseerd.

Bij de herstart ging Oscar Piastri voorbij Verschoor, die ook Marcus Armstrong langszij zag komen, terwijl Drugovich gepakt werd door Zhou en kort daarop ook door Piastri. Verschoor zat er bepaald niet meer lekker bij, want binnen een paar ronden kwamen Ticktum, Theo Pourchaire en vervolgens ook Liam Lawson en Daruvala voorbij.

Nog eens een paar ronden later nam Piastri de leiding over van Lundgaard, die snel nieuwe banden kwam halen. Drugovich volgde een rondje later en kwam achter de Deen terecht, Piastri bleef beide heren voor met zijn stop.

Gianluca Petecof's brandblusser ging af in de auto van de jonge Braziliaan, wat een virtual safety car en vervolgens een echte safety car veroorzaakte. Armstrong en Verschoor kwamen pas laat naar binnen, maar dat bleek een handige keuze: Armstrong behield plek één, Verschoor zag verder alleen Piastri langszij komen.

Bij de volgende herstart ging Verschoor langs Armstrong, terwijl Piastri in dezelfde bocht de leiding pakte. De Australiër werd niet lang daarna verschalkt door Verschoor en de Nederlander sloeg een gaatje. Zhou nam in de ronden daarna plek twee over van Piastri en kwam richting Verschoor, die de Chinees met vijf ronden te gaan toch echt niet meer achter zich kon houden.

Met de finish in zicht opende Ticktum de aanval op Piastri's derde plek, wat in huilen eindigde: de Australiër verdedigde wat onhandig, de heren kwam in botsing en Piastri kon inpakken. Ticktum reed op plek drie, maar ging voorbij Verschoor naar de tweede stek. De winst was echter voor Zhou, die Ticktum net achter zich hield, terwijl Verschoor's podiumplek in de slotronde verdween: Lawson verschalkte hem nog en werd derde.

Viscaal reed ook mee, hij kwam uiteindelijk als zeventiende over de meet.