Schansspringster Kramer wint opnieuw en verstevigt leiding Blue Bird Tour

In het Russische Nizhny Tagil heeft schansspringster Marita Kramer haar klasse weer eens getoond. De geboren Nederlandse, uitkomend voor Oostenrijk, won voor de tweede keer op rij in de World Cup en pakte zo ook de winst in wedstrijd twee van de Blue Bird Tour, de Russische tegenhanger van de Vierschansentournee.

Marita Kramer deed het in de eerste ronde weer meer dan uitstekend en sprong naar een ruime leiding, voor de Japanse Sara Takanashi en de Sloveense Nika Kriznar, die Silje Opseth uit Noorwegen nog erg dicht bij zich zag staan. De gaten achter het leidende kwartet waren groter, waarbij de Japanse Nozomi Maruyama dat deel van het veld aanvoerde.

Daniela Iraschko-Stolz sprong in ronde twee naar de leiding en ging voorbij zowel Maruyama als Opseth, maar Kriznar wist haar positie wel overtuigend vast te houden. Takanashi kwam vlak achter de Sloveense terecht, met alleen Kramer nog bovenaan de schans. De geboren Nederlandse hield het hoofd koel en sprong naar een tweede ruime zege op rij, waardoor ze ook haar leiding in de Blue Bird Tour verstevigde.