Freestyleskiër Porteous schittert in halfpipe en pakt wereldtitel

In het Amerikaanse Aspen is vrijdagavond door 's werelds beste halfpipefreestyleskiërs gestreden om de wereldtitels in de halfpipe. Dat leverde wat pijnlijke valpartijen op, maar ook een mooie strijd om het goud.

Mannen
Nico Porteous schitterde gelijk in de eerste run al met onder meer een indrukwekkende switch double cork 1080 en twee opeenvolgende 1600's, waar hij uiteindelijk 94,50 punten voor kreeg. Dat zou hij niet meer verbeteren, maar het was ook niet nodig: de 19-jarige Nieuw-Zeelander is na X-Games-kampioen ook de nieuwe wereldkampioen. Zilver was met 91,25 punten voor de Canadees Simon d'Artois, de Amerikaan Birk Irving viel in run twee en startte run drie niet, maar zijn 89,75 uit run één was genoeg voor brons.

Vrouwen
Ook hier bleek degene die het goud won op de X-Games de beste: de Amerikaans-Chinese Gu Eileen toverde in de eerste run 93,00 punten op de scoreborden en dat bleek genoeg, hoewel ze het nog twee keer benaderde. Rachael Karker uit Canada kwam in haar laatste run in de buurt met 91,75 punten en pakte zilver, voor de 90,50 van de Britse Zoe Atkins.