Tarik O. reed tweemaal over man heen

Pakketjesbezorger Tarik O. (19) uit Woerden, dus niet de Tarik die ineens in het NOS journaal te zien was en nu weer in het nieuws is, reed november vorig jaar tweemaal over over een man heen na een aanvaring. Vandaag was de eerste pro forma-zitting waar dit naar voor kwam.

Het slachtoffer liet de hond uit met zijn vrouw toen hij Tarik aansprak om zijn rijgedrag, hierop reed Tarik tweemaal over de man heen en ging er in zijn busje vandoor. Het slachtoffer overleed voor de ogen van zijn vrouw. Tarik is uiteindelijk in Beuningen klemgereden en aangehouden. Volgens de officier van justitie had iedereen dit kunnen overkomen.

Tarik was niet aanwezig bij deze zitting, hij deed afstand van dat recht. Een online verbinding met de rechtszaal en de instelling waarin Tarik verblijft voor een klinische observatie was niet mogelijk op korte termijn. Wel waren zijn moeder en stiefvader aanwezig.

Voorlopig blijft Tarik nog vast zitten, hierna volgt een tweede pro forma-zitting en daarna zal de zaak inhoudelijk behandeld worden.