Parler een beetje terug op een Russische host

Parler, de socialemedia-dienst populair onder rechts-extremisten en complotdenkers, is weer een beetje terug. Zij hebben een Russisch bedrijf gevonden dat bereid is de dienst te hosten.

DDoS-Guard is de naam van het bedrijf en staat in Schotland geregistreerd onder de naam Cognitive Cloud. DDoS-Guard is niet vreemd met controversiële sites, zo host het neo-nazi-site The Daily Stormer en tot kort geleden hostte het 8kun, de thuisbasis van Q. Maar zelfs DDoS-Guard had moeite met de gewelddadige geschiedenis van deze complotdenkers en verbrak de banden eerder deze maand zo weet The Guardian te melden. Daarnaast host het bedrijf ook Russische overheidsites zoals bijvoorbeeld de site van het ministerie van defensie.
In een gesprek met The Guardian gaf een van de twee Russische eigenaren aan geen flauw idee te hebben wat voor inhoud zij faciliteren.

Dat Parler nu gehost wordt door een Russisch bedrijf met overheidsbanden, is op zijn minst opmerkelijk te noemen, gezien dat Parler vooral een plaats geeft aan zelfbenoemde patriotten uit de VS...

Verder dan een website komt Parler mogelijk niet meer doordat zowel Google als Apple de app van de Play Store en App Store hebben verbannen.