COVID-19: 8215 nieuwe besmettingen en 98 doden, totaal 805.164 en 11.529

Het RIVM meldt: "Let op: in verband met een technische storing worden de open data bestanden vandaag (1-1-2021) later dan het reguliere tijdstip (15:15) gepubliceerd."

Zodra de data beschikbaar is zal dit bericht een update krijgen.

Update 16.08 uur:
Let op; de cijfers van vandaag en de komende dagen zijn mogelijk niet geheel representatief in verband met de feestdagen.De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 8215 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 805.164 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 239 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1957 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 37 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 703 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 98 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 11.529 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.