Derde plaats voor Van Aert bij terugkeer in het veld

Wout van Aert is derde geworden bij zijn eerste veldrit van het seizoen. De Belg van Team Jumbo-Visma moest in de Urban Cross in Kortrijk zijn meerdere erkennen in winnaar Eli Iserbyt en Lars van der Haar. Lucinda Brand won de wedstrijd bij de vrouwen.

Na zijn succesvolle seizoen op de weg begon voor Van Aert zaterdag het crossseizoen. De 26-jarige Belg mengde zich direct in de strijd vooraan. In de tweede ronde ging hij samen met Iserbyt, Van der Haar en Corné van Kessel in de achtervolging op Michael Vanthourenhout. De achtervolging had echter geen succes.

Vanthourenhout wist zijn voorsprong uit te breiden tot twintig seconden. Drie ronden voor het einde kreeg de Belg echter een lekke band en zag zijn kansen op de overwinning als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het drietal Van Aert, Iserbyt en Van der Haar namen de kop in de wedstrijd.

Met nog twee ronden te gaan deed Iserbyt een aanval en zijn medevluchters konden niet volgen. De regerend Europees kampioen wist zijn voorsprong van zes seconden te consolideren. Voor de 23-jarige Iserbyt was dit de vijfde overwinning van het seizoen. In slotfase was Van der Haar weggereden bij Van Aert.

De wedstrijd bij de vrouwen werd opnieuw een Nederlandse onderonsje. Brand versloeg in de sprint Denise Betsema en Yara Kastelijn. Vanwege respectievelijk een lekke band en valpartij hadden Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado de aansluiting met de kop verloren.

Uitslag mannen
1. Eli Iserbyt (BEL)
2. Lars van der Haar (NED)
3. Wout Van Aert (BEL)
4. Michaël Vanthourenhout (BEL)
5. Quinten Hermans (BEL)
6. Ryan Kamp (NED)
7. Corné Van Kessel (NED)
8. Toon Aerts (BEL)
9. Laurens Sweeck (BEL)
10. Niels Vandeputte (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Lucinda Brand (NED)
2. Denise Betsema (NED)
3. Yara Kastelijn (NED)
4. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
5. Fem Van Empel (NED)
6. Annemarie Worst (NED)
7. Manon Bakker (NED)
8. Sanne Cant (BEL)
9. Aniek Van Alphen (NED)
10. Clara Honsinger (USA)