Schumacher en Ilott blijven duelleren om Formule 2-titel

Op het Sakhir Circuit in Bahrein is de eerste van vier Formule 2-races in de twee weken durende slotfase van het jaar verreden. Dat leverde wat spanning op voor de titelstrijd, maar wat minder spanning in de race zelf.

De nummer twee in het kampioenschap, Callum Ilott, vertrok vanaf poleposition, naast Felipe Drugovich en voor Dan Ticktum en Marcus Armstrong, met kampioenschapsleider Mick Schumacher op de tiende plek. Drugovich pakte bij de start de leiding, voor Ilott, Armstrong en de fenomenaal goed vertrokken Schumacher.

Schumacher opende ook gelijk de aanval op Armstrong, hoewel hij daar toch even pas op de plaats maakte. Acht ronden later viel Armstrong Ilott aan en dat leverde hem plek twee op. Ook Schumacher ging voorbij Ilott en de Duitser kwam niet veel later ook langs Armstrong, wiens banden er flink aan begonnen te gaan.

Ilott was met twintig ronden te gaan de eerste van de toppers die zijn stop maakte, maar bij de linkervoorband ging het bepaald niet lekker. Leider Drugovich was de volgende die stopte, Schumacher volgde met twaalf ronden te gaan - vermoedelijk één ronde te laat, want hij verloor tijd en kwam precies in een druk groepje terecht.

Schumacher werkte zich vrij soepel langs Robert Schwartzman en Armstrong, maar kwam nog even niet voorbij Jehan Daruvala op plek drie. Dat bleef hij proberen, maar de Duitser kwam er niet langs en moest genoegen nemen met plek vier. De winst ging met overmacht naar Drugovich, ver voor Ilott, die ruim voor Daruvala bleef - de Indiër pakte zo zijn eerste F2-podium - en zijn titelkansen zeker in leven hield.