Van den Brom is de nieuwe trainer van Racing Genk

John van den Brom staat op het punt FC Utrecht te verlaten voor een nieuw Belgisch avontuur. Van den Brom is de topkandidaat bij Racing Genk. Volgens de Belgische krant heeft Racing Genk al een akkoord met FC Utrecht, waardoor niks een snelle overgang in de weg lijkt te staan.

Van den Brom zou bij Genk alweer de derde trainer worden bij de Belgische club. Vroeg in het seizoen werd de Duitser Hannes Wolf ontslagen na een slechte seizoenstart. Jess Thorup volgde Wolf op bij Racing Genk en boekte goede resultaten, maar de Deen kon een aanbod van FC Kopenhagen niet weigeren en vertrok naar daar.

Van den Brom werkte in het verleden ook in België. Bij Anderlecht werd de Nederlandse coach in 2013 landskampioen en won hij twee keer de Supercup. In maart 2014 werd Van den Brom ontslagen bij Anderlecht.

Overigens is Van den Brom niet de eerste keus van Genk. Marc Brys was de droomkandidaat, oud-trainer van FC Eindhoven en FC Den Bosch. Brys was gecharmeerd door de Genkse interesse, maar besliste uiteindelijk om OH Leuven trouw te blijven.

Naast van den Brom is ook de coach van Ajax-tegenstander FC Midtjylland, Brian Priske, nog in de race. Maar Van den Brom geniet de voorkeur van de Belgische club.

Van den Brom is de nieuwe trainer van Racing Genk
De transfer van trainer John van den Brom van Utrecht naar Racing Genk is afgerond, volgens Sporza en Het Laatste Nieuws. De Amersfoorter tekent bij de Belgische club een contract tot medio 2023. Hij neemt  Dennis Haar mee als zijn assistent.