Zwaar gevallen Jakobsen kan over enkele weken weer voorzichtig fietsen

Het herstel van Fabio Jakobsen van de Belgische formatie Deceuninck - Quick-Step na zijn zware val in de Ronde van Polen verloopt voorspoedig. De Nederlandse sprinter liet via Instagram weten dat zijn herstel na de zware valpartij naar wens verloopt.

Begin augustus week sprinter Dylan Groenewegen in de Ronde van Polen op volle snelheid van zijn lijn af waardoor Fabio Jakobsen in de dranghekken belandde. Jakobsen raakte bij de valpartij zwaargewond, vooral in het aangezicht was er veel schade. Vier weken geleden onderging hij een reconstructie van zijn boven- en onderkaak.

Maandag liet hij op Instagram weten dat de draadjes verwijderd werden. "Het herstelproces gaat goed. Het getransplanteerde bot moet de komende vier maanden sterker worden en aan elkaar groeien. De volgende operatie staat gepland in 2021. Over een paar weken moet ook mijn bekken genezen zijn en even sterk zijn als voor de val. Vanaf dan kan ik langzaam weer de fiets op en beginnen trainen", geeft Jakobsen aan op zijn Instagram-pagina.