Zesde World Superbikes-titel op rij voor Rea

Op het circuit van Estoril in Portugal is alweer het laatste weekeinde van het door de COVID-19-pandemie flink in de war gegooide World Superbikes-seizoen begonnen. Zaterdag stond één race op het programma, zondag volgen de superpolerace en race twee.

De race begon met Toprak Razgatlioglu op poleposition, Leon Haslam en Gerrit Gerloff ernaast en Michael van der Mark op de zesde plek - WK-leider Jonathan Rea en diens concurrent Scott Redding vertrokken slechts als 15e en 22e wegens crashes in de kwalificatie. Razgatlioglu behield de leiding bij de start, Gerloff nam de tweede plek in en Michael Ruben Rinaldi schoof aan op plek drie.

Na drie ronden reed Rea al rond op de vierde plek, voor Van der Mark, terwijl hij ook Rinaldi snel te grazen nam. Met zestien ronden te gaan gaf de Ducati van Redding de geest en daarmee was de strijd om de wereldtitel gestreden: Rea verdedigde zijn titel met succes, Redding had sowieso een overwinning nodig om nog een theoretische kans op de eindzege te houden.

Van der Mark's Yamaha gleed met ruim dertien ronden te gaan onder hem vandaan, zijn teamgenoot Razgatlioglu reed nog altijd op kop, voor Rea en Gerloff. Davies wist zich op zijn Ducati dan weer langs beide heren te rijden en nam zo de tweede plek in, hoewel Razgatlioglu buiten schot leek te blijven. Dat was ook zo en de Turk won de race, voor Davies, Gerloff en Rea, die daarmee zijn zesde wereldtitel op rij bevestigde.