Age of Empires III: Definitive Edition is uitgebracht

Microsoft en World’s Edge hebben Age of Empires III: Definitive Edition uitgebracht en vieren dat met een launchtrailer. De game is beschikbaar voor Xbox Game Pass voor pc, Windows 10 en Steam.

Age of Empires III: Definitive Edition heeft 4K graphics met ultra-wide support, nieuwe LIVE multiplayer backend en matchmaking, volledig herbouwde assets, opnieuw opgenomen character-audio en opnieuw gemaakte filmpjes van de campagne. De game bevat ook veel AI-verbeteringen, waaronder een nieuwe 'Extreme' moeilijkheidsgraad, versnelde deck building en vooraf gebouwde decks, editor- en campagnetoolverbeteringen, vernieuwde gebruikersinterface met zowel klassieke als gemoderniseerde views, camera zoom mogelijkheden en een groot aantal opties om op elke gewenste manier van klassiek en gemoderniseerd te combineren.

Twee nieuwe beschavingen voegen zich bij de 14 reeds beschikbare beschavingen: de Inca's en de Zweden. Met Historical Battles kun je bepaalde historische uitdagingen uit de periode spelen als aanvulling op de Story Mode-campagnes.