Age of Empires 3: Definitive Edition beoordeeld door classificatieboard

De 'definitieve editie' van Age of Empires 3 is officieel beoordeeld door het classificatiesysteem van Australië. Dat deze versie eraan zat te komen was geen verrassing gezien de definitive editions van deel 1 en 2 die respectievelijk in 2018 en 2019 verschenen, maar het is toch fijn om de bevestiging te zien.

Het feit dat de classificatie (PG - 'milde thema's en geweld') nu online staat betekent dat er spoedig een aankondiging zal volgen vanuit Microsoft. Het is dan natuurlijk te hopen dat een release niet al te lang meer hoeft te duren. Ondertussen wordt er ook stevig doorgewerkt aan een compleet nieuw deel in de RTS-serie, Age of Empires IV, maar die zal nog wat langer op zich laten wachten.

De klassieke middeleeuwse RPG's van weleer zijn sinds hun oorspronkelijke releases vaker herzien, zoals bijvoorbeeld met de Age of Empires II HD Remaster. Met de definitive editions die door ontwikkelstudio Forgotten Empires onder de vlag van Microsoft werden gemaakt worden de games wederom in een uiterst modern jasje gestoken, met niet alleen visuele verbeteringen zoals 4K-resoluties en compleet nieuwe animaties, maar ook QoL-optimalisaties zoals uitbreidingen van de population cap en een verbeterde/uitgebreide gebruikersinterface.

Het is nog even afwachten welke verbeteringen Age of Empires 3: Definitive Edition met zich meebrengt aangezien deze game al een stuk moderner was dan zijn twee voorgangers. Mocht je de vorige 2 definitive editions gemist hebben, lees dan nog even de lovende FOK!reviews van deeltje één en twee.

Age of Empires 3 (origineel)
Age of Empires 3 (origineel)