Twitter blokkeert account persvoorlichtster Trump, CEO Twitter gaat door het stof

De persvoorlichter van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, vertelde woensdag aan Fox News dat Twitter haar persoonlijke account heeft geblokkeerd. Twitter eist dat ze een link verwijdert naar het explosieve rapport van de New York Post over Hunter Biden dat ze eerder woensdag gedeeld met haar miljoen volgers.

"Het is geen tijdelijke blokkering", zei McEnany tegen host Sean Hannity. "Als ik inlog op mijn Twitter-account, staat er dat ik permanent verbannen ben." McEnany kreeg geen toegang meer tot haar account nadat ze het Post-rapport had gedeeld, dat een vermeende e-mail bevatte tussen Hunter Biden en een adviseur van het Oekraïense energiebedrijf Burisma Holdings, die Biden junior bedankte voor 'het geven van een kans' om toenmalig vice-president Joe Biden te ontmoeten. Ook was er sprake van een slapende Hunter Biden met een crackpijp in z’n mond:

"Dit was een nieuwsbericht met e-mails, foto's van de e-mails, en zelfs de Biden-campagne betwist de authenticiteit van de e-mails niet," zei McEnany over het rapport. "Ondertussen twittert de ayatollah van Iran 'dood aan Israël'. Dat mag op Twitter, maar een e-mail die wordt gemeld door de New York Post, een geloofwaardig medium, dat mag je kennelijk niet delen."

Jack Dorsey, de baas van Twitter, probeert nu de publicitaire schade te beperken door z’n excuses aan te bieden.