Giro: Etappe 10 - Zware muurtjes aan het einde

De tweede week van de Giro d'Italia gaat beginnen en wel met de negende etappe, grotendeels langs de kust. Dat wordt bepaald geen makkelijke opgave, want vooral in de laatste 40 van de 177 kilometer lange rit zitten de nodige pittige heuvels.

Het eerste deel van de rit kent een beetje klimwerk, maar daarna is het lang vlak en dus is dat uiteindelijk niet zo spannend. Met een goede veertig kilometer te gaan volgen echter vijf korte, maar stuk voor stuk behoorlijk lastige klimmetjes en dat kan de boel wel eens opschudden.

De laatste paar kilometer zijn dan wel weer vlak, dus wellicht dat een rappe man die omhoog aardig mee moet kunnen hier wel voor de zege kan gaan, of het wordt een vluchter. Voor een meer uitgebreide voorbeschouwing verwijzen we natuurlijk weer door naar Rellende_Rotscholier's typewerk.

De etappe gaat kort voor het middaguur van start, kort na het middaguur volgt dan de echte start. Eurosport is er tegen half één bij, de finish staat gepland tussen tien over vier en kwart voor vijf.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)