BLM gaat over tot vernielen van huizen

Waar eerder al tijdens Black Lives Matter-protesten werd gewaarschuwd dat blanken vooral hun huizen moesten verlaten om plaats te maken voor 'de oorspronkelijke bewoners van die wijk', lijkt het erop dat de oproerkraaiers daar niet meer op wachten en binnenkort het heft in eigen hand gaan nemen.

Tijdens een BLM-protest in de Amerikaanse stad Wauwatosa in Wisconsin werden ruiten van huizen massaal met stenen ingegooid en winkels geplunderd. Dit, nadat een rechter besloot dat een agent-van-donkere-kleur niet vervolgd zou worden voor het doden van een man-van-dezelfde-donkere-kleur tijdens een vuurgevecht.

In bovenstaande video is te zien dat ruiten door een zwarte meute wordt ingegooid, terwijl een vrouw ze tevergeefs probeert tegen te houden door te roepen 'daar wonen mensen!'. De politie trad inmiddels keihard op door via Twitter bewoners op te roepen vooral binnen te blijven.

Lees ook: BLM-activisten willen huizen van blanken: 'We komen voor jullie!'

In een andere video is te zien dat een radeloze, blanke, bewoner de aso's toeschreeuwt dat ze helemaal niet weten wie er in de huizen wonen die ze aan het vernielen zijn. "Jullie begrijpen niet dat in deze wijk veel mensen wonen die BLM steunen en op de Democratische Partij stemmen!", zo schreeuwt hij uit, niet begrijpende dat het de zwarte mensen daar helemaal niet om gaat.

Daarnaast werd begrijpelijkerwijs de winkel van een tankstation geplunderd, want een duidelijker statement tegen racisme en de blanke overheersing kan je niet maken: het zag er in ieder geval zwart van de plunderaars. Met mondkapjes op, dat dan weer wel.