Jan Roos: "FVD is verworden tot radicale clownsclub"

Jan Roos heeft het helemaal gehad met Forum voor Democratie. De columnist was de laatste tijd wel vaker kritisch op de partij van Thierry Baudet maar in zijn laatste column op de De Dagelijkse Standaard noemt hij FVD een radicale clownsclub.

"Baudet heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat FVD een lachertje is geworden. Van vijfentwintig zetels en macht om het land eindelijk naar de nodige veranderingen te leiden is de partij verworden tot een radicale clownsclub met nu nog maar zeven zetels in de peilingen", zo schrijft Roos.

"Op Twitter maakte ik een opmerking dat als een malle rapper niet naar FVD komt, FVD wel naar de malle rapper gaat. Het gaat over het bezoek van Tisjeboy Jay aan de studio van het FVD Journaal om over het RIVM en het coronavirus te praten en het optreden van “strijdmakker” Van Haga bij Lange Frans in zijn podcast", zo duidt de columnist zijn kritiek.

Roos haalt hierbij ook de kritiek van Forum partijprominent Annabel Nanninga aan. "Ook partijprominente Annabel Nanninga heeft er genoeg van. Ook zij vond de keuze om een rapper als semi-viroloog uit te nodigen onbegrijpelijk. Zij antwoordde op vragen van een journalist: “Ik vind het niet handig om een man die ongetwijfeld goed is in rappen en influencen, iets van corona te laten vinden.” En: “Influencers hebben in dit debat niets te zoeken. Niet in Den Haag, en niet hier."

Voormalig politicus Roos reageert in zijn column ook op de kritiek die hij te verduren kreeg voor zijn  kritische benadering van Forum voor Democratie. "Het leverde mij nogal wat hoon op. Ik zou een verrader zijn, stiekem links, controlled opposition, jaloers en noem het allemaal maar op. Als de deuggleuvenbrigade mij uitscheldt en beschuldigt van allerlei onzin doet het mij niks; als Baudetiers het doen net zo min. De overeenkomst is dat het heilige geloof in het eigen gelijk dusdanig groot is dat kritiek op de leider wordt gezien als schennis, waarna de daarbijbehorende uitsluiting in gang wordt gezet. De mensen die al jaren roepen dat ik gelijk heb in mijn commentaar op de overheid en onze samenleving roepen mij nu toe dat ik dom ben en er nooit wat van heb begrepen. Allemaal prima, want het glijdt als water van een eendenveer van mij af", zo schrijft de altijd uitgesproken columnist.

De complete column van Jan Roos kun je hier lezen.

Jan Roos: "FVD is verworden tot radicale clownsclub" (WikiCommons/Roel Wijnants)
Jan Roos: "FVD is verworden tot radicale clownsclub" (WikiCommons/Roel Wijnants)