Annabel Nanninga (FvD) met zwangerschapsverlof

Forum voor Democratie-fractievoorzitter Annabel Nanninga is zwanger en gaat in september met verlof. Dat meldt Elsevier Weekblad. Nanninga (43) woont in Amsterdam-Oost en heeft al twee volwassen kinderen. Op Twitter bevestigt ze het bericht van Elsevier Weekblad.

Forum voor Democratie heeft op dit moment twee zetels in de Amsterdamse gemeenteraad. Kevin Kreuger is het tweede raadslid, Adrien de Boer is duo-raadslid. De partij had eerst drie zetels, maar het derde Oud-Forum voor Democratieraadslid is in april uit de fractie gezet en een eigen partij begonnen.

Nanninga is naast raadslid ook Statenlid in de provincie Noord-Holland en Eerste Kamerlid. In de Eerste Kamer zal Paul Cliteur haar portefeuilles overnemen. Waarschijnlijk zal Hugo Berkhout haar Eerste Kamerzetel overnemen gedurende het verlof. In Amsterdam heeft Yernaz Ramautarsing het eerste recht op de zetel, maar na een 'vervelend voorvalletje' heeft hij gezegd de zetel niet in te nemen en daarna is Gerard Köhler de eerst aangewezene.