Rapper Insayno rap stadsdichter af

Maar twee dagen duurde het stadsdichterschap van Darryl Danchelo Osenga, bekend onder de artiestennaam Insayno. De rapper is ook bekend van extreem prikkelende teksten waarin hij onder andere oproept om Geert Wilders om te leggen. Verder bleek de rapper een grote fan van Islamitische Staat.

Darryl deelt een hobby met Donald Trump, namelijk Twitter. Dat laatste is zijn stadsdichterlijke carrière wél fataal geworden. De rapper heeft, net als Akwasi, een voorliefde voor gewelddadig twitteren en opruien dan wel tot haat aanzetten en doen alsof hij dat niet meent.

Hoewel het repertoire van Darryl goed bekend is, mede omdat de rapper in het verleden is opgepakt en veroordeeld voor opruiing, was dit voor het GroenLinks raadslid Jasper Drost geen aanleiding om niet laaiend enthousiast te zijn over de haatdragende rapper na zijn ‘sorry’. Andere raadsleden van de gemeente Haarlem waren wat minder verblind door inclusiviteitswensdenken.

VVD en FvD spreken zelfs van een enorme blunder en willen weten wat men denkende was om een antisemiet te benoemen. Louise van Zetten, van Hart van Haarlem, is zelfs woest en spreekt van naamsbezoedeling van de goede naam Haarlem. Tevens doken er na de ‘sorry’ al vrij rap nieuwe ‘prikkelende teksten’ op Twitter op.

Joris Blokpoel van de VVD noemde de benoemingscommissie naïef, te volgzaam en stelde dat er wel wat meer onderzoek had mogen plaatsvinden. De VVD’er gaf het college nog wel complimenten voor het rappe ongedaan maken van de dwaling.

Volgens Insanyo komt alles door ‘rechtse partijen en media’. “Rechts Nederland heeft er een handje vol van om constant te roepen dat wij uitkeringstrekkers zijn, dat we een keertje moeten werken voor ons geld, maar zodra wij posities weten te bemachtigen, dan pakken ze tweets en posts uit het verleden om karaktermoord te plegen.”

De VVD, bij monde van Blokpoel, stelt echter dat de rapper het aan zichzelf te wijten heeft en dat die overtuiging van rechts tot links (uitgezonderd GroenLinks) gedeeld wordt. Frank Visser van de Christenunie zegt dat openheid de rapper beter had gepast. Het raadslid acht het onmogelijk dat iemand die hatelijke teksten op Twitter gooit voor verbinding kan zorgen, een van de taken van een stadsdichter.