Van Gerwen pakt slechts punt tegen Durrant

De kans dat Michael van Gerwen de play-offs van de Premier League niet haalt is gegroeid. De Brabantse nummer één van de wereld verzuimde tijdens de veertiende speelronde te winnen van koploper Glen Durrant: 7-7. Hij staat nog altijd op de vijfde positie. 

Van Gerwen leek juist goede zaken te gaan doen. Hij leidde na de zesde leg telkens met een break voorsprong en kreeg bij 7-5 twee matchdarts, maar die miste hij. Durrant sloeg vervolgens toe en voorkwam zijn eerste nederlaag tegen Van Gerwen.

Mighty Mike staat daardoor met nog twee speelrondes te gaan nog altijd op de vijfde plaats op de ranglijst. Hij heeft wel evenveel punten als nummer vier Nathan Aspinall, die op dit moment de laatste play-off-spot in handen heeft.

Gary Anderson zette donderdag wel een forse stap richting de play-offs. De tweevoudig winnaar won op overtuigende wijze met 8-2 van Michael Smith en kan een plek in de top vier al bijna niet meer ontgaan. Ook Wright deed zichzelf een plezier. De wereldkampioen was met 8-5 te sterk voor Nathan Aspinall. Gerwyn Price bracht zichzelf in een lastig parket door gelijk te spelen tegen Daryl Gurney (7-7), die daarmee wel is uitgeschakeld.