COVID-19 gaat nu echt te ver, minder koffermeisjes bij Miljoenenjacht

Winkels dicht, horeca dicht, scholen dicht, trouwen zonder familie, geen bezoek bij opa en oma, alleen moeten sterven. Het is een imposante opsomming van maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te beperken. Maar niets van dat alles komt ook maar enigszins in de buurt van de maatregel die SBS6 heeft moeten nemen om de opnames van het programma 'Miljoenenjacht' mogelijk te maken.

Bij de vage kennissen van NU.nl koppen ze vandaag een bericht met 'Minder koffermeisjes bij jubileumseizoen Miljoenenjacht door coronarichtlijnen'. Het gaat verdorie nu wel heel erg ver met al die maatregelen. In plaats van de gebruikelijke 26 lekkere wijven staan er nu nog maar acht beeldige deernes te pronken met hun gouden koffertje. De lucky acht krijgen er een hoop werk bij, zo blijkt. "Zodra een van haar koffernummers wordt genoemd, loopt het koffermeisje naar de standaard en opent zij de koffer." Uit wiskundige berekeningen blijkt dat ieder koffermeisje gemiddeld verantwoordelijk zal zijn voor ongeveer 3 en een kwart koffer.

Een niet bestaande kijker van het programma laat desgevraagd aan FOK! weten dat hij de maatregel begrijpt maar het erg jammer vindt. "Je volgt zo'n programma letterlijk jaren en je hebt dan echt een band met die meiden. Ik denk dat de kijkersbeleving heel anders zal zijn. Ik bedoel, met 18 mooie dames minder dan normaal wordt het aftrekken toch een gok. Zit er wel wat voor je bij vanavond".

Naast het in de WW-trappen van 18 van de 26 koffermeisjes, is er nog iets veranderd aan de opzet. Zo zijn er veel minder deelnemers aanwezig in de zaal. Gebruikelijk zijn dat er 50 per wijk. In de nieuwe opzet nog maar 5. Linda de Mol blijft het helaas presenteren.