Politie schiet man met mes neer, man overlijdt

Op de Honselersdijkstraat in Amsterdam hebben agenten donderdagmiddag een man met een mes neergeschoten die zichzelf en agenten bedreigde. Na het schietincident zijn agenten direct gestart met reanimeren, helaas heeft dat niet mogen baten en is de man komen te overlijden. Het betreft een 23-jarige man met de Duitse nationaliteit. Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie geweld heeft toegepast en betrokkenen ernstig letsel hebben opgelopen of zijn overleden, doet de Rijksrecherche onderzoek.

Rond 16:30 uur zaten agenten een man lopen in de omgeving van de Honselersdijk. Hij had een mes in zijn handen. Op aanspreken van de agenten reageerde hij niet. De man dreigde vervolgens zichzelf met het mes te verwonden. Meerdere pogingen om op hem in te praten mislukten . De man liep ondanks herhaaldelijk waarschuwen toch op de agenten af. Deze probeerden hem aan te houden, waarna de man om zich heen begon te steken. Hierop zagen de agenten zich genoodzaakt te schieten. Ondanks reanimatie overleed de man.

De Rijksrecherche roept mensen op die getuige waren en videobeelden hebben deze te delen met het onderzoeksteam door contact op te nemen met de Rijksrecherche via 0900-8844.