Gorka Izagirre wint uitgeregende Gran Trittico Lombardo

Gorka Izagirre heeft de Gran Trittico Lombardo op zijn naam geschreven, een koers die dit jaar drie eendagskoersen bundelt . De renner van Astana reed in de laatste plaatselijke omloop weg uit een kopgroep en zou solo aankomen in Varese. Zijn ploeggenoot Alex Aranburu maakte het feestje compleet voor Astana door de sprint te winnen voor de tweede plaats, voor Greg van Avermaet.

De Gran Trittico Lombardo is een samensmelting van de Coppa Agostoni, de Coppa Bernocchi en de Tre Valli Varesine. Waar de renners zaterdag in Italië nog met tropische temperaturen te maken had moesten de renners ditmaal doen met forse regenbuien.

In de voorlaatste ronde ontstond er een sterke kopgroep van veertien renners, met onder meer Vicenzo Nibali, Michal Kwiatkowski en Greg van Avermaet. Ook Oscar Riesebeek behoorde tot die kopgroep, nadat de Nederlandse in eerste mee was met de vroege vlucht.

In de slotronde reed Gorka Izagirre weg uit de kopgroep. De Bask van Astana sloeg al snel een gaatje met de achtervolgers en ging in de stromende regen op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. Alex Aranburu maakte het feest compleet voor de Kazachse ploeg door de sprint om de tweede plek te winnen, voor Greg Van Avermaet.