Netflix annuleert Chilling Adventures of Sabrina

Wanneer de Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina later dit jaar terugkeert voor het vierde deel is dat ook meteen het laatste: de serie is geannuleerd, zo meldt de Hollywood Reporter.

Het is niet duidelijk waarom de streamingboer een einde maakt aan de serie, die gebaseerd is op Sabrina uit Archie Comics, dezelfde comic-wereld als waar de serie Riverdale zich afspeelt. Die serie is in Nederland ook bij Netflix te zien.

“Het is vanaf dag één een ongelooflijke eer geweest om te mogen werken aan Chilling Adventures of Sabrina. De cast, te beginnen met Kiernan [Shipka] als de favoriete tienerheks van iedereen, was een absoluut genot. Ik ben de crew, schrijvers, redacteuren, assistenten en iedereen ontzettend dankbaar voor het storten van zoveel liefde in deze duistere droom van een show,” aldus showrunner Roberto Aguirre-Sacasa, die ook Riverdale produceert. "Ik ben onze partners van Netflix, Warner Bros., Berlanti Television en Archie Comics ook dankbaar dat ze ons het verhaal hebben laten vertellen dat we wilden vertellen, de manier waarop we het wilden vertellen. We kunnen niet wachten tot iedereen deel vier ziet. "

De serie startte in 2018 met "deel 1" (eigenlijk de eerste helft van wat normaal gesproken een seizoen zou zijn) en werd al snel verlengd met een tweede en derde deel. Hoewel deel vier "later dit jaar" naar Netflix komt, is niet duidelijk wanneer precies. Riverdale komt in 2021 weer terug.

Chilling Adventures of Sabrina