Realityprogramma voor De Sims-spelers aangekondigd

Electronic Arts heeft in samenwerking met ELEAGUE en Buzzfeed Multiplayer de realitycompetitieserie The Sims Spark’d onthuld. De show brengt de community, creativiteit en verhaalkunst samen. Deelnemers krijgen creatieve uitdagingen om de meest unieke personages, werelden en verhalen te bouwen, allemaal verteld via De Sims 4.

The Sims Spark’d is een vierdelige serie waarin de spelers deelnemen aan zowel vaardigheid- als eliminatieopdrachten. De hoofdprijs is $100,000 en deelnemers uit de De Sims-community strijden tegen de klok om indruk te maken op de juryleden. American Idol-finalist Rayvon Owen is de presentator die de game al sinds de basisschool speelt. Naast Rayvon zijn er drie juryleden die elk hun eigen kritische Sims-licht op de wedstrijd zullen laten schijnen. De eerste is BuzzFeed Multiplayer YouTube-personality Kelsey Impicciche, bekend om haar eigen #100babychallenge serie die ze met De Sims heeft gemaakt. Als tweede is singersongwriter Tayla Parx, die wat acteerwerk voor de game heeft gedaan en haar nummer 'Me vs. Us' in het Simlish (gametaal) voor het De Sims 4 Word Beroemd Expansion Pack heeft ingezongen. En als laatste hebben we Maxis game-ontwikkelaar Dave Miotke, beter bekend binnen de community als SimGuruNinja.

The Sims Spark’d maakt zijn ELEAGUE-debuut op vrijdag 17 juli om 23.00 uur ET/PT op TBS. Afleveringen worden wekelijks uitgezonden op vrijdag (17, 24 en 31 juli en op 7 augustus) om 23.00 uur op TBS, met aanvullende uitzendingen op zaterdag (18 en 25 juli en op 1 en 8 augustus) om 08.00 uur via het netwerk. In de Benelux zal BuzzFeed Multiplayer elke aflevering op de eerstvolgende maandag online zetten (op 20 en 27 juli en op 3 en 10 augustus).

De 12 deelnemers, bekende online persoonlijkheden die elk in hun eigen onderdeel van De Sims-gameplay gespecialiseerd zijn, worden tijdens de eerste aflevering bekendgemaakt. Daarnaast, om gelijktijdig met de show uit te worden gezonden, begint er op vrijdag 17 juli een serie van uitdagingen in De Sims 4, de Spark’d Uitdaging genoemd, waarbij de beste makers kans maken om voor een toekomstig seizoen van The Sims Spark’d te worden overwogen.