Serious Request stopt met samenwerking Rode Kruis

Radiozender NPO 3FM stopt na dit jaar met de samenwerking met het Rode Kruis. De dj's gaan in december nog één keer geld ophalen voor de hulporganisatie. De actie Serious Request stopt niet, de zender wil alleen ook andere goede doelen kunnen steunen.

Zendermanager Sharid Alles zegt in een reactie: "3FM heeft de afgelopen tijd in het teken gestaan van meerdere grote veranderingen. We voelen de behoefte om verder te kijken dan een doel of thema dat gebonden is aan noodhulp, zoals het Rode Kruis deze biedt." In het persbericht zegt de zender dat het Rode Kruis hun keuze respecteert.

In 2004 gingen drie dj's in het Glazen Huis om een kleine week niet te eten en muziek te draaien. Mensen konden plaatjes aanvragen in ruil voor een donatie. Het hoogste geldbedrag dat is opgehaald is 12 miljoen euro, maar de donaties liepen de laatste jaren terug. Twee jaar geleden werd het Glazen Huis ingeruild voor wandelschoenen. Tijdens Serious Request: The Lifeline liepen dj's langs luisteraars die op hun beurt weer geld op hadden gehaald met allerlei acties voor het goede doel. Dat leverde vorig jaar 1,4 miljoen euro op.

Dit jaar gaan NPO 3FM en het Rode Kruis nog samenwerken om geld op te halen voor hulp tijdens deze coronapandemie. Het is nog niet zeker hoe de actie er uit gaat zien tegen die tijd, maar als de corona-maatregelen het toelaten zullen de dj's van Roermond naar Zwolle lopen.