Peter R. de Vries nuanceert misdrijven Epstein

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries meldde vrijdagavond in topamusementsprogramma RTL Boulevard dat de wereld de misdrijven van zedendelinquent Jeffrey Epstein en zijn madam Ghislane Maxwell moet nuanceren.

"Er zijn geen meisjes de struiken ingetrokken en met de mes op de keel tot iets gedwongen, he", aldus De Vries, die vindt dat de meisjes 'verleid' of 'geronseld' zijn. "De meisjes zijn vrijwillig keer op keer naar dat landgoed afgereisd."

Het feit dat het om minderjarige meisjes gaat en dat sommigen op een eiland werden vastgehouden gaat er bij de nobele misdaadverslaggever niet in. "Als het om meerderjarige meisjes ging, dan was er gewoon geen misdrijf. Dan ga je gewoon ergens vrijwillig naartoe."

De verklaringen van een aantal van de misbruikte meisjes die zich wel degelijk gedwongen voelden om Epstein en zijn gasten te verwennen doet weinig met De Vries. "Ze zijn uitgebuit. Het feit dat het minderjarige meisjes waren maakt het natuurlijk een misdrijf, maar het is natuurlijk wel iets anders dan de klassieke verkrachting", zo besluit De Vries zijn relaas.