FOK! Wat een weer: Hollands zomerweer

Vandaag is het wisselend bewolkt en komt er lokaal een bui tot ontwikkeling. In de loop van de dag komt er van het westen uit wat meer ruimte voor de zon. Vanavond zijn er in het midden en zuiden opklaringen en is het droog. In het noorden raakt het dan bewolkt en kan het af en toe gaan regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot ca. 22°C in het zuiden en oosten. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en in de middag en avond krachtig. Aan de zuidwestkust wordt de wind vanavond mogelijk hard, 7 Bft.

Komende nacht neemt de bewolking steeds verder toe en gaat het op steeds meer plaatsen af en toe regenen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C en de zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk hard.

Zaterdag overdag is er veel bewolking en regent of motregent het van tijd tot tijd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Gemaakt aan de Purmerringvaart bij Purmerend, 15.39 uur. (Foto: Pukeko)
Gemaakt aan de Purmerringvaart bij Purmerend, 15.39 uur. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.