Chaos in Minneapolis: gehandicapte vrouw aangevallen door plunderaars

De zwarten in Amerika zien na de dood van George Loyd weer een reden om te rellen. Inmiddels zijn de binnensteden van onder andere Minneapolis en Los Angeles zwart van de demonstranten en toneel van de Black Lives Matter-groepen, die protesteren tegen het vermeende buitensporige politiegeweld tegen zwarten.

Normaal demonstreren is er bij hen niet meer bij, vaak eindigen dit soort bijeenkomsten in rellen en plunderingen. Minneapolis is geen uitzondering op de regel en een locatie van warenhuis Target die werd geplunderd, kreeg op de sociale media extra aandacht.

Lees ook: Schokkend: politie doodt geboeide arrestant

Een vrouw in een rolstoel probeerde namelijk de ingang van het warenhuis te blokkeren om zo de plunderaars geen toegang te geven om de winkel leeg te roven. Met een sleutelbos of mes probeerde ze agressieve aanvallers af te weren. Uiteraard was de, blanke, vrouw ook racistisch bezig en moest zij tot zwijgen gebracht worden door de omstanders.

Hoe kan dat beter dan met een brandblusser.

In een andere video is dezelfde vrouw te zien die een winkelwagen vol met geroofde goederen uit de handen van plunderaars probeert terug te pakken. Ook dat werd met grof geweld ongedaan gemaakt.

Toch bleef de vrouw moedig de rovende meute proberen tegen te houden, ondanks alle fysieke tegenslag die het haar bemoeilijkte. 

Ergens anders in Minneapolis was er niemand om de winkels te beschermen en ook daar zag het zwart van de plunderaars.

Menig Amerikaan is het onnodige geweld van de Black Lives Matter-groepen spuugzat en met wapens, legaal in Minneapolis, verdedigen zij een aantal winkels die het vanwege de coronacrisis al zo moeilijk hebben.