Verdachte vlucht op blote voeten na schietpartij

Bij een schietincident in de Karel Doormanstraat in Rijen is een bewoner zwaar gewond geraakt. Na het schietincident zijn meerdere mannen gevlucht. Later die nacht werd er één verdachte aangehouden.

Zaterdag rond 20.40 uur kwamen er meerdere telefoontjes binnen bij het Operationeel Centrum, dat er een schietincident had plaatsgevonden in de Karel Doormanstraat. Een gewonde man zou in de straat liggen. Politie en ambulance spoedden zich naar de straat. Personeel van de ambulance ontfermde zich over de gewonde man en brachten hem naar een ziekenhuis. De politie kon kort met het slachtoffer praten. Hij kon aangeven dat twee mannen die hij kent, verantwoordelijk zijn voor zijn verwondingen.

Zoektocht
De politie startte een zoekactie in de omgeving. Eén van de verdachten was gevlucht op blote voeten omdat zijn schoeisel was achter gebleven op de plaats van het delict. Ook zou er een auto weggereden zijn. De zoekactie met (speur)honden, arrestatieteam en helikopter leverde geen verdachten op. Later in de nacht werd in Rijen het voertuig gecontroleerd dat op de plaats delict was gezien ten tijde van het incident. De twee inzittenden werden meegenomen naar het bureau. Eén van hen, een 32-jarige man uit Oosterhout, werd later aan het bureau aangehouden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Onderzoek
Naar de andere verdachte, van wie de identiteit bekend is, wordt nog gezocht. De politie verzoekt de verdachte zich te melden. Op de plaats van het delict heeft een groot gedeelte van de nacht een forensisch- en tactisch rechercheonderzoek plaats gevonden waarbij sporen zijn veiliggesteld en getuigen zijn gehoord.