Nizzolo wint tweede waaierrit in Parijs-Nice, Schachmann doet goede zaken in algemeen klassement

Giacomo Nizzolo heeft de tweede etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Italiaan won in Châlette sur-Loing de sprint van een kleine groep die werd gevormd door waaiers. Klassementsleider Maximilian Schachmann was ook mee in de eerste groep en behield daarmee de leiderstrui.

In het peloton was iedereen voortdurend op zijn hoede voor het spel met de wind en op 30 kilometer van de finish zou het peloton in meerdere stukken komen te liggen. Julian Alaphilippe had de slag gemist vanwege materiaalpech en niet snel moest ook Nairo Quintana afmaken, de kleine Colombiaan kwam ten val. Ook Tiesj Benoot en Dylan Teuns, de nummers twee en drie in het klassement waren niet mee in het eerste peloton.

Bora-hansgrohe en Trek-Segafredo waren het best vertegenwoordigd in de eerste groep en op tien kilometer trok Bora-hansgrohe nog eens door met Peter Sagan in dienst voor sprinter Pascal Ackermann en klassementsleider Maximilian Schachmann. Ackermann moest het in de sprint het afleggen tegen Giacomo Nizzolo, maar de Duitse ploeg deed wel goede zaken voor het klassement. Schachmann verstevigde de leiding in het algemeen klassement en heeft nu een voorsprong van vijftien seconden op etappewinnaar Nizzolo.

Alaphilippe en Quintana wisten de schade nog enigzins beperkt te houden maar de twee topfavorieten voor de eindzege verloren een kleine anderhalve minuut op Nizzolo. In het algemeen klassement volgt Alaphilippe op 1.32 van Schachmann, terwijl Quintana al een achterstand heeft van een kleine twee minuten op de Duitse kampioen.