All-terrain racegame Overpass is uit

Nacon en Zordix Racing maken bekend dat Overpass nu verkrijgbaar is. In deze technische off-road-simulatie moet je de natuurlijke en kunstmatige obstakels op extreme parkoersen overwinnen met all-terrain-voertuigen.

In deze simulatie moeten spelers verschillende soorten terrein bedwingen, in met name heuvelachtige omgevingen. In Overpass kunnen spelers niet gewoon gas geven om een race te halen, maar moeten ze de juiste snelheid vinden om zich een weg door het parkoers te banen, obstakels te overwinnen en te voorkomen dat hun voertuigen schade oplopen.

Op elke track moeten spelers ook rekening houden met de specifieke technische aspecten van elk voertuig: kies het juiste voertuig uit 25 buggy’s en quads van grote merken (Arctic Cat, Yamaha, Polaris en Suzuki), en vergeet niet het blokkeerdifferentieel te gebruiken en op het juiste moment van tweewiel- naar vierwielaandrijving te schakelen.

Overpass biedt toegang tot verschillende game-modes: in de Career-mode kun je een seizoen beginnen, deelnemen aan races om je reputatie op te bouwen, sponsors aantrekken en proberen competities te winnen. In de online multiplayer-mode voor maximaal acht spelers, moet je laten zien over controle te beschikken en de race eerder dan de rest zien te eindigen. Andere game-modes zijn ondet andere Quick Race en Local play (splitscreen of hotseat).

Overpass is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc via de Epic Games Store, en vanaf 12 maart voor Nintendo Switch.